20 травня - Всесвітній день пам'яті жертв СНІДу

Кожен рік в Україні третя неділя травня — це Всесвітній день пам'яті жертв СНІДу. Вперше цей день відзначали у 1983 році в Сан-Франциско. Окрім вшанування пам'яті загиблих від цієї страшної хвороби, в цей день населення ознайомлюють з проблемами розповсюдження СНІД-у, а також про порушення прав та дискримінацію ВІЛ-інфікованих людей.

ВІЛ-інфекція — це інфекційна хвороба, яка розвивається через інфікування вірусом ВІЛ (вірус імунодефіциту людини), через котрий відбувається ураження імунної системи. Кінцевою стадією ВІЛ є СНІД — синдром набутого імунного дефіциту та характеризується тяжкими опортуністичними інфекціями (бактеріальними, вірусними, паразитичними). Але якщо людина з ВІЛ приймає ліки, а саме проходить антивірусну терапію, то вона може жити нормальним, повноцінним життям.

Як повідомляє департамент охорони здоров'я з 1987 року на Львівщині зареєстровано офіційно 3615 випадків з ВІЛ-інфекцією, серед котрих 1193 — захворювання на СНІД, 893 — померло від цього захворювання, в тому числі 9 діток.

5

Оцінок: 1 (середня 5 з 5)