МОЗ планують створити національнy гарячу лінію емоційної підтримки

Україна має найвищий показник за скоєнням суїцидів у Європі та є однією з 25-ти країн в світі з найбільшим таким показником. Тому МОЗ України разом з громадськими організаціями планує створити проект під назвою “Лінія життя. Україна”. Мета даного заходу створити гарячу телефонну лінії на національному рівні для підтримки емоційного стану українців та зменшення кількості самогубств.

Суїцид — це страшна трагедія, котра стосується не тільки самої особи, а й рідних людей та народу в цілому. Військовий конфлікт, котрий триває вже кілька років на Сході нашої країни тільки посилив емоційну кризу. Тому саме в цей час створення “Лінії життя” є необхідним та дасть можливість зрозуміти цим людям, що їх слухають та чують, а також докладуть всіх зусиль, щоб вберегти від необдуманого кроку.

Завдяки роботі такої телефонної лінії в Австралії щороку рятують біля 50 тис. людей. Робота даних ліній повинна працювати в режимі 365 днів у рік, сім днів на тиждень та 24 години в день (24/7/365). На даний час проект “Лінія життя” в стані розробки та ведеться активна співпраця з міжнародними співтовариствами щодо можливої підтримки.

Оцінок: 1 (середня 5 з 5)