Електронна система охорони здоров'я

Електронна система охорони здоров'я необхідна для укладання декларації між пацієнтом та лікарем для реєстрації кожного клієнта в системі. Тоді Національна служба здоров'я України зможе оплачувати медзакладу за ведення кожного пацієнта. Така реформа скасує паперові медичні довідки та картки, впровадить електронні рецепти. У майбутньому це допоможе ставити правильний діагноз, так як лікар бачитиме цілісну картину про здоров'я пацієнта.

В Україні така система включатиме: медичні інформаційні системи (МІС) та центральний компонент, що відповідає за централізовану обробку та зберігання інформації.

Підписати декларацію та обрати лікаря можливо буде з 1 квітня 2018 року. Лікаря пацієнт може обрати самостійно незалежно від місця проживання та реєстрації. Укладаючи декларацію з самотужки обраним лікарем, пацієнт повідомляє державу, що саме цьому лікареві будуть перераховуватись кошти за ведення конкретного клієнта.

На даний час в електронна система охорони здоров'я працює в тестовому режимі, станом на сьогоднішній день зареєстровано 702 медичних заклади.

Оцінок: 1 (середня 5 з 5)