2 квітня - Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму

Поруч з нами ростуть “діти дощу”, вони такі ж, як і ми, але трішки відрізняються своєю поведінкою, грають в трішки інші ігри та радіють іншому. Вони живуть у своєму, закритому від сторонніх світі, але їм дуже потрібна підтримка та турбота.

2 квітня відзначався Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму. Мета даного заходу - підкреслити необхідність допомагати людям, котрі страждають цим невиліковним захворюванням та підвищувати рівень їх життя. Адже чисельність дітей, які страждають аутизмом, висока у всіх регіонах світу і має величезні наслідки для дітей та їх сімей.

Аутизм - розлад, що виникає внаслідок порушення розвитку головного мозку і характеризується всебічним та вираженим дефіцитом соціальної взаємодії та спілкування, а також обмеженими інтересами та повторюваними діями. Слово аутизм походить від латинського слова "autos" - "сам" (занурений в себе). За даними статистики це захворювання трапляється досить часто: 5-6 випадків на 1000 дітей, причому аутизмом частіше страждають хлопчики. Точна причина аутизму не встановлена, але часто в історії хвороби аутистів можна зустріти відомості про ускладнення в перебігу вагітності матері та при пологах: родові травми, асфіксія, гіпотрофія плода.

На Львівщині на кінець 2018 року зареєстровано 409 діток з діагнозом аутизм, при чому за 2019 рік ця цифра зросла до позначки 440.

Оцінок: 1 (середня 5 з 5)