Захистити від кору може вакцинація

На початок 2019 року більше 2 000 людей захворіло на кір, серед них кількість хворих дітей переважає: 1139 діток та 966 дорослих. Допомогти припинити поширення даного захворювання, може тільки щеплення від кору.

Кір - гостре вірусне захворювання, інфекційного характеру, збудником є вірус кору, при даному захворюванні уражається центральна нервова система людини. Першою ознакою кору зазвичай є значне підвищення температури і триває від 4 до 7 днів. На цій початковій стадії можуть з'являтися почервоніння очей і сльозотеча, нежить, кашель, а також дрібні білі плями на внутрішній поверхні щік. Через кілька днів з'являється висип, зазвичай на обличчі і верхній частині шиї. Приблизно через 3 дні висипка поширюється по тілу та з'являється на руках і ногах. Вона тримається 6 днів та зникає.

Щоб вберегти Вашу дитину, рідних та себе від кору дотримуйтесь календаря профілактичних щеплень. Для дітей до 18 років вакцина від кору безкоштовна, перевірити її наявність у Вашій області можна з допомогою даної таблиці. У випадку, коли в кабінеті щеплень повідомляють про відсутність вакцини зверніться до управління ОЗ у Вашому регіоні.

 

5

Оцінок: 1 (середня 5 з 5)