12 листопада - Всесвітній день боротьби з пневмонією

В Україні та в усьому світі 12 листопада відзначається Всесвітній день боротьби з пневмонією. Цього року основна мета даного заходу - боротьба з пневмонією, використовуючи комплекси заходів щодо лікування, а також профілактики цього страшного захворювання.

Пневмонія — це гостре інфекційне захворювання, котре вражає легеневі тканини, більш відома назва даного захворювання — запалення легенів. Кашель — це основний симптом розвитку запалення легенів, спочатку сухий і постійний, згодом стає вологим з виділенням мокротиння, часто гнійного. При цьому температура тіла при даному захворюванні буває різною: може бути 37,2 гр., а може підніматись до відміток 38-40 гр., при чому жаропонижувальні препарати в даному випадку не є ефективними. Серед інших симптом присутні: біль при вдиху, блідніть шкірного покриву, поганий апетит, загальна слабкість.

Дуже вразливими до пневмонії є дітки віком до 5-ти років, для котрих дане захворювання є смертельним. Ефективний метод боротьби з пневмококовою інфекцією є імунізація.

Оцінок: (середня 0 з 5)