20 жовтня - Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак грудної залози

Для того, щоб привернути увагу громадян до проблеми захворювання на рак грудної залози, а також стрімке підвищення показників захворюваності, починаючи з 2005 року 20 жовтня відзначається Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози. Мета заходу в цьому році наголосити на важливість діагностики раку молочних залоз на ранніх стадіях розвитку.

Захворіти раком грудної залози може будь-яка жінка (інколи хворіють і чоловіки, але все ж таки в 99% випадків це жінки), найчастіше у віці 55-65 років. Причиною даного захворювання можуть стати: спадкова схильність, вік більше 40 років, пізні перші пологи або відсутність пологів, переривання вагітності, паління, ожиріння та багато інших факторів.

Виявити перші симптоми даного захворювання допоможе перевірка раз на рік чи хоча б один раз на три роки перевірка жінки у жіночій консультації лікарем-гінекологом. Чим пізніше Ви виявите ці симптоми, тим менше шансів на одужання та позитивне лікування залишається. Кожен рік в Україні помирають від такого захворювання близько 6 000 жінок.

У Львівській області 3-19 жовтня пройшла акція “Дні профілактики патології шийки матки і грудної залози у жінок", де була можливість проведення всім бажаючим цифрової мамографії.

Пам'ятайте, що саме Ви відповідальні за Ваше життя та здоров'я!

Оцінок: (середня 0 з 5)