11 жовтня - Всесвітній день захисту зору

Зір — це сенсорне відчуття, котре дозволяє нам сприймати світло, а також кольори та зовнішні структури світу навколо нас у вигляді певної картини, зображення (до 90% інформації сприймається людиною за допомогою очей).

11 жовтня 2018 року відмічався Всесвітній день захисту зору, даний захід проводиться щороку в другий четвер жовтня. Мета: привернення уваги до проблем з зором, а також попередження та лікування офтальмологічних захворювань. Телевізори, комп'ютери, телефони та інші електронні пристрої негативно впливають на наш зір, так як є основною причиною великого навантаження на очі. Тому правильне користування даними пристроями дасть Вам можливість вберегти зір.

Одне з найпідступніших та найпоширеніших захворювань пов'язаних з зором слід вважати глаукому. Спершу хвороба проходить майже безсимптомно, тому в результаті може призвести до повної втрати зору. Розвивається глаукома внаслідок зміни внутрішнього очного тиску, зазвичай діагностується у осіб старших 40 років. На території нашої країни 15% людей повністю сліпі саме через дане захворювання.

Оцінок: (середня 0 з 5)