29 вересня - Всесвітній день серця

Серцеві захворювання в Україні дуже часті (67% смертей українців припадає саме них), тому є необхідність проінформувати населення про способи та методи, що допоможуть уникнути цього захворювання. Саме тому 29 вересня відзначався Всесвітній день серця, гасло якого “серце для життя”.

Найбільш відомі серцево-судинні захворювання — це інсульт, ішемічна хвороба серця, артеріальна гіпертензія, серцева недостатність, вроджені вади серця та ін. Правильний спосіб життя та здорове харчування допоможуть уникнути більшості перерахованих вище захворювань. Найбільші вороги: неправильне харчування, паління, вживання алкогольних напоїв та недостатня фізична активність.

На Львівщині зареєстровано більше 65000 випадків серцево-судинних захворювань, серед яких 50000 припадає на гіпертонію та 15000 на ішемічну хворобу серця. Щороку реєструється близько 2000 випадків з інфарктом міокарда, це одне з найважчих, часто смертельних захворювань.

У сучасній кардіохірургії застосовуються новітні методи та сучасні технології, що дозволяють суттєво зменшити смертність серед даних захворювань, зокрема на Львівщині у 2017 році вдалось зменшити смертність від інфаркту з 0.25 до 0.19 на 1000 населення.

5

Оцінок: 1 (середня 5 з 5)