15 вересня - Всесвітній день боротьби з лімфомами

Починаючи з 2014 року щороку 15 вересня у всьому світі відзначається день боротьби з лімфомами. Мета заходу ознайомити населення з даною проблемою та знайти шляхи для її вирішення та покращення якості життя та здоров'я хворих. У всьому світі більше, як 1 млн. людей має діагноз “лімфома”.

Лімфома — це група гематологічних захворювань лімфатичної тканини, що характеризуються збільшенням лімфатичних вузлів чи ураженням різних внутрішніх органів, в яких відбувається безконтрольне накопичення «пухлинних »лімфоцитів. Перші симптоми лімфом - збільшення розмірів лімфатичних вузлів (пахових, шийних), швидка втрата ваги, а також підвищення температури та надмірне потовиділення. Виділяють такі основні типи пухлин: неходжкінські лімфоми та лімфома Ходжкіна.

На Львівщині зареєстровано 151 пацієнт з лімфомою Ходжкіна та 301 — з неходжкінськими лімфомами. Серед дітей це дуже рідкісне захворювання, з початку року у Львівській області на облік встало 4 діток з з лімфомою Ходжкіна та 2 з неходжкінськими лімфомами. Це один з небагатьох видів раку, котрий піддається лікуванню.

5

Оцінок: 1 (середня 5 з 5)