Ботулізм симптоми, причини, як вберегти себе? сироватка для лікування.

Ботулізм - важке інфекційне захворювання з високим ступенем летальності, що характеризується розвитком парезів та паралічів, збудником якого є бактерія Clostridium botulinum. Резервуаром та джерелом захворювання є ґрунт, риба, водоплавні птахи, дикі тварини, людина.

У Запорізькій обл. зафіксовано летальний випадок ботулізму, це же п'ятий від початку року. Чоловік 1975 року помер вдома, так як за медичною допомогою не звертався. Ботулізм виявлено після смерті лабораторними дослідженнями. Причиною хвороби стала, швидше за все, погано в'ялена риба, котру приготували в домашніх умовах.

Для лікування ботулізму необхідна госпіталізація в інфекційне відділення та своєчасне введення сироватки від ботулізму. На даний час вона є в Україні, для її отримання необхідно звернутись до спеціалізованого складу ДП “Укрвакцина МОЗ України”. Протиботулічна сироватка блокує дію токсину, котрий потрапив в організм. Отримати сироватку можна в будь-який час, потрібно звернутись до працівника ДП “Укрвакцина МОЗ України”.

5

Оцінок: 1 (середня 5 з 5)