8 липня - Всесвітній день боротьби з алергією

8 липня в Україні та всьому світі відзначається Всесвітній день боротьби з алергію. За статистикою 40% людей у світі мають алергію, причому кожне десятиліття кількість хворих зростає вдвічі. Багато людей вважає алергію зовсім несерйозним захворюванням, котре не потрібно лікувати, а лише знімати час від часу симптоми добре прорекламованими ліками. Насправді ж запущена алергія може призвести до летальних наслідків.

Алергія — це нетипова гостра реакція організму на певні речовини (алергени). Найпоширеніші алергени: шерсть тварин, пилок рослин (пух тополі найчастіше), косметика, побутова хімія, лікарські препарати, харчові продукти. Також буває алергія на укуси комах. Прояви алергії бувають наступними: риніт та сльозоточивість, чхання, висипка, свербіж, астма, набряк Квінке, анафілактичний шок.

За 2017 рік у Львівській області та Львові зареєстровано 9500 людей, що хворіють на бронхіальну астму. Цього року збільшилась кількість випадків алергії на комах, проте зменшився та покращився стан хворих медикаментозною та харчовою алергією.

5

Оцінок: 1 (середня 5 з 5)